Logga in

Tools

Video – högoktanigt bränsle för att få fart på och öka försäljningen

WP 700_400 artikel bilder rektangulär (23)

”Content is king” har länge varit det rådande mantrat inom digital marknadsföring men hittills har det huvudsakligen syftat på text och bild. Nu hotar video för första gången att peta ner textbaserat content från tronen. En nyligen presenterad rapport från Cisco förutspår att redan nästa år (2019) kommer 80 procent av världens Internet-trafik att bestå av video. I dag har Facebook 1,4 miljarder aktiva användare som dagligen tittar på 100 miljoner timmar video på Facebook. (TechCrunch) och på Snapchat som når yngre målgrupper visas 10 miljarder videoklipp per dag. (AdWeek). Företag som använder video i sin marknadsföring växer sina intäkter 49% snabbare från år till år, än de som inte gör det (Aberdeen Group). De som inte har video som en del av sin marknadsföringsstrategi riskerar att hamna steget efter.

Video skapar mer uppmärksamhet

Det finns alltså miljontals potentiella kunder som bara väntar på att konsumera nästa video. Men varför ska man använda video? Till att börja med för att video är ett säkert sätt att få mer uppmärksamhet. Chansen att hamna först på Google är 53 gånger större om det finns video content på din webbplats (Moovly). Dessutom fastnar mer av innehållet. Tittare minns så mycket som 95% av ett budskap som förmedlas via video jämfört med ynkliga 10% av motsvarande budskap förmedlat text (Views Reviews).

Det beror på att de många människor är så kallade visual learners, det vill säga är mer uppmärksamma på och minns mer information från visuella data som bilder och video. I en intensiv era där tid är en värdefull tillgång, är man som kund dessutom inte beredd att ta sig tid att läsa och göra egna efterforskningar, utan kräver att allt ska finnas tillgängligt, tydligt och direkt. Korta videos åstadkommer på 60 till 90 sekunder mer än vad en text med tusentals ord klarar.

Men hur väl konverterar video?

Video fångare lättare presumtiva kunders uppmärksamhet, kan öka varumärkeskännedomen, och föra ut företagets budskap i den digitala världen. Men även om exponering är en viktig del i spelet måste det leda till försäljning i slutändan. Och undersökningar visar att video även konverterar bättre än annat content. Till exempel är kunder 65-85% mer benägna att köpa en produkt efter att ha sett en produktvideo (Kissmetrics) och 81% av oss har blivit övertygade att köpa en produkt eller tjänst genom att titta på en video (Wyzowl).

Videons effektivitet när det gäller att förvandla scrollare till köpare bygger på två kritiska faktorer för att påverka beteende: uppmärksamhet och känslor. Människor uppmärksammar rörliga bilder mer än statisk text eller stillbild. Vi har ett genomsnittligt fönster då vi kan fånga en kunds uppmärksamhet på cirka 8 sekunder och en video fångar din uppmärksamhet väldigt snabbt. Den berättande aspekten av mediet, tillsammans med andra element som exempelvis tonfall, musik och ansiktsuttryck, knyter också an till kunden på ett känslomässigt plan.

69% av oss har blivit övertygade att köpa mjukvaror eller program genom att titta på en video.

Vi vet redan att text inte kan beskriva en produkt eller tjänst lika bra som en video. Detta är särskilt sant beträffande immateriella produkter som programvaror eller digitala applikationer. Eftersom potentiella kunder bearbetar video content mycket snabbare än text, kan de snabbt och kortfattat få förståelse för även mer komplex information.

En video säger mer än tusen bilder

Att använda video för marknadsföring är ett nytt område för de flesta marknadsförare men även om det kan verka skrämmande i början, är inlärningskurvan inte så brant. Tänk bara på det som en annan sorts innehåll, fast effektivare… och oundvikligt. Det finns massor hjälp för att komma igång, till exempel på HubSpot, Udemy och Kiss Metrics. Men kom ihåg att det är hög tid att agera redan nu; videor är framtidens marknadsföring och framtiden väntar precis runt hörnet.

95% av oss har sett en video för att få veta mer om en produkt eller tjänst.

Uttrycket ”en bild säger mer än tusen ord”, har uppstått av en anledning. En video säger dock ännu mer och konverterar ännu bättre än vad någon bild någonsin kunnat. Om bara några år kommer man kanske att behöva uppdatera det uttrycket för att återspegla den digitala tidsåldern. Kanske kommer vi då att säga något i stil med ” En video säger mer än tusen bilder som säger mer än tusen ord”.

 

VAD KAN DU GÖRA FÖR ATT KOMPETENSUTVECKLA INOM B2B-FÖRSÄLJNING?

Blir du nyfiken på hur du kan lösgöra din effektivitetspotential genom att använda video i din sälj- och marknadsorganisaiton?  Om du är, eller har en nyfiken och utvecklingsorienterad marknads- eller försäljningschef, och vill framtidssäkra din egen, eller någon annas kompetensutveckling i din organisation, ska kan du testa ProSales Network, Sveriges vassaste kunskapsnätverk B2B marknads- och försäljningschefer. På våra nätverksträffar träffar du Sveriges B2B-elit för nätverkande, erfarenhets- och kunskapsutbyte. Träffarna gästas alltid av erkända experter, chefer eller forskare inom relevanta sälj- och marknadsområden. För att förse dig med ny kunskap, energi och inspiration att ta med för att säkerställa din kontinuerliga affärs-, karriärs- och kompetensutveckling. 

Fyll i och skicka in formuläret nedan!

TESTA PROSALES NETWORK GENOM ATT ANMÄLA INTRESSE HÄR!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNjU4Njg5Mjk/dGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wJmF1dG9wbGF5PTEiIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzM4IiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIG1vemFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+