Logga in

Tools

 

Utbilda, inspirera och mobilisera sälj och marknad med prosales

Vill ni utbilda er marknads- och säljorganisation i vad digitaliseringen skapar för möjligheter och krav på marknad och försäljning? Behöver ni inspirera och mobilisera marknad och sälj för de förändringar som digitaliseringen medför? Varje år levererar ProSales Institute hundratals utbildningar och föreläsningar, baserade på våra egna studier av digitaliseringen av B2B marknadsföring och försäljning.

VÅRA senaste teman:

1

Generation Y, eller Millenials, kommer att bli dina kunder och medarbetare. De har beskrivits som lata, otåliga och självupptagna. Men också smarta, optimistiska och entreprenöriella. Oavsett vad man tycker utgör de snart en stor del av den arbetsföra och köpstarka delen av befolkningen. Om ni vill anställa eller sälja till de som är födda mellan 1984-2000 måste ni lära er att förstå dem. Här berättar vi om 3 viktiga egenskaper hos millenie-generationen och hur de kan användas för att fånga och behålla deras intresse.

2Den 25 maj 2018 träder EU:s dataskyddsförordning GDPR vilket innebär hårdare regler för att hantera personuppgifter. Ett företag som inte följer reglerna kan tvingas betala antingen en avgift på 4% av omsättningen eller 20 miljoner euro. Den nya lagstiftningen kommer att skapa både hinder och möjligheter för B2B marknadsföring och försäljning idag eftersom den omfattar register över både nya och befintliga kunder. Vi förklarar vilka konkreta konsekvenser GDPR får för marknads- och försäljningsprocessen, och vilka steg ni behöver gå igenom för att säkerställa att ni kan fortsätta kommunicera med era potentiella och befintliga kunder i framtiden.

2Att kunderna har ändrat sitt sätt att köpa även inom B2B är gamla nyheter. Men nu står marknads- och försäljningschefer inför praktiska och konkreta problem med att både nå ut till och vinna sina kunder. En nyckel ligger i effektiv samverkan och integration av marknadsfunktionen och försäljningsfunktionen, men många står frågande inför hur det ser ut. Vi visar hur en framgångsrik integration av marknad och försäljning ser ut och vi beskriver hur en integrerad marknads- och försäljningsprocess – “the digital revenue chain” – ska se ut.

3 CRM, Sales intelligence, marketing automation, e-signering, social selling. Utbudet av digitala verktyg för marknad och försäljning har vuxit explosionsartat. Det finns nu över 3500 applikationer och system för att stödja marknad och försäljning, s.k. “sales enablement” eller “martech”. Men var börjar man? Vilka verktyg gör vad? Och vilka resultat kan vi förvänta oss? Ni som vill investera i nya system för att stödja marknads- och försäljningsorganisationen behöver skapa överblick och mobilisera er organisation. Här förklarar vi vilka system som finns tillgängliga för att stödja olika faser av marknads- och försäljningsprocessen. Vi visar inspirerande exempel på intressanta lösningar och vilka möjligheter de kan skapa.

4För de affärer som fortfarandekräver en säljare eller personlig relation för att bli till så har förutsättningarna för att bygga affärsmässiga relationer förändrats för alltid i takt med att allt mer kommunikation går via sociala medier, webb och mail. Inside sales och social selling lanseras ofta som lösningen på problemet. Men vad är det? Och hur kan det hjälpa den individuella säljaren att skapa relationer och vinna affärer i det digitala bruset?   Lär er vad social selling är, hur en inside sales organisation jobbar, tipsar om olika digitala verktyg som hjälper säljaren, och lär ut nya tekniker för att etablera relationer och stänga affärer i digitala kanaler. Vi visar på best practice exempel från framgångsrika inside sales organisationer och deras arbete.

6 Digitaliseringen drabbar inte bara nykundsförsäljningen, den ställer också allt högre krav på att ni tar hand om era befintliga kunder. I tider av svikande nykundsförsäljning blir många mer beroende av stark retention. Samtidigt blir era befintliga kunder allt mer otåliga och ställer krav på “zero friction” customer experience. Vi visar vi på ett inspirerande och pedagogiskt sätt vilka trender som påverkar kundservice och hur ny digital teknik kan skapa nya möjligheter. Vi berättar om exempel på framgångsrika kundserviceorganisationer och hur de använder den digitala tekniken för att skapa “customer success”.

VILL DU VETA MER eller boka?

Vi inspirerar och utbildar
inom B2B sälj- och marknad!

Vi har flertalet duktiga talare med lång erfarenhet, som kan leverera lärorika och inspirerande utbildningar och föreläsningar kring ett antal olika teman, och till olika målgrupper. Här finns både forskarutbildade med bakgrund inom akademin, och tidigare linjechefer med praktisk erfarenhet av sälj- och marknad. Hör av dig om du vill att någon av oss kommer ut och levererar insikt och inspiration till försäljningsorganisationen, marknadsorganisationen, ledningsgruppen eller styrelsen.

VILL DU VETA MER eller boka?

man kan vara BÅDE inspirerande
och faktasäkrad!

Vi ser ingen motsättning mellan att vara forskningsbaserad och samtidigt rolig och inspirerande. Vårt material om B2B sälj- och marknad är både inspirerande, pedagogiskt och faktasäkrat. De bygger på vår egen forskning inom området sedan 10 år. Innehållet består av fakta, forskning och de senaste trenderna levererat och paketerat på ett lättfattligt och roligt sätt. Vi har material inom de flesta områden som berör sälj och marknad: strategi, organisation, försäljningsprocess, incitament, rekrytering, motivation, försäljningskultur, förändring och ledning. Om du inte hittar exakt det ämne du letar efter här, hör ändå av dig så kanske vi har möjlighet att skapa ett anpassat innehåll för dig.

PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNjU4Njg5Mjk/dGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wJmF1dG9wbGF5PTEiIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzM4IiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIG1vemFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+