Logga in

Tools

toolbox_kapitel-individ

Översikt SCA: Styrning (del 2)

SalesExMod_styrningProSales Sales Capability Assessment (SCA) är ett forskningsbaserat verktyg för att kartlägga förbättringsområden i din försäljningsorganisation. En bedömning görs av din försäljningsorganisations förmåga utifrån dimensioner som vi i vår forskning identifierat som viktiga för försäljningseffektivitet. Nedan presenteras dimensionerna som är viktiga för kompetensområdet ”Styrning (del 2)”.

Undersök systematiskt vad som motiverar och driver dina säljare

Vi undersöker systematiskt vad som motiverar och driver våra säljare.

Framgångsreceptet, för att motivera dina säljare, är att systematiskt undersöka vad som motiverar och driver dem. Att besvara frågan ”Vem ska belönas?” består av att först bedöma dina säljares motivation, sedan matcha motivationstyp med säljlogik. Hur säkerställer du att du har motiverade säljare som presterar? Vilka typer av drivkrafter motiverar dina säljare?

Läs mer om ”Motivation och drivkrafter” via följande länk.

Koppla ditt belöningssystem till beteenden och aktiviteter som du vet leder till goda försäljningsresultat

Vårt belöningssystem är kopplat till beteenden och aktiviteter som vi vet leder till goda försäljningsresultat.

Framgångsreceptet, för att i sin tur bygga en fungerande incitamentsmodell, är att koppla ditt belöningssystem till beteenden och aktiviteter som du vet leder till goda försäljningsresultat, snarare än att koppla belöningssystemet till försäljningsresultaten. Att besvara frågan ”Hur ska vi belöna?” består av att först identifiera heltäckande incitament, sedan utvärdera och säkerställa att incitamenten inte är kontraproduktiva. Hur bör du tänka när du planerar inför en förbättrad incitamentsmodell? Vilka typer av incitament attraherar, motiverar och behåller din personal?

Läs mer om ”Incitament och belöningar” via följande länk.

Erbjud dina säljare konkurrenskraftiga löner och förmåner

Jag kan erbjuda mina säljare konkurrenskraftiga löner och förmåner.

Vid sidan av att systematiskt undersöka vad som motiverar och driver dina säljare, och koppla ditt belöningssystem till beteenden och aktiviteter som du vet leder till goda försäljningsresultat, så är det på sin plats att erbjuda dem konkurrenskraftiga löner och förmåner.

Vill du titta på dina resultat och jämföra dem med andra nordiska försäljningsorganisationer? Klicka här.

PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNjU4Njg5Mjk/dGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wJmF1dG9wbGF5PTEiIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzM4IiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIG1vemFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+