Logga in

Tools

toolbox_kapitel-individ

Incitament och belöningar

Efter att du har besvarat frågorna “Vart är vi på väg?”, “Vad ska belönas?” och “Vem ska belönas?”, så kan du besvara frågan “Hur ska vi belöna?”, för att bygga en fungerande incitamentsmodell. Att besvara hur-frågan består i sin tur av två steg.

1. Identifiera incitament som tar hänsyn till “Vart?”, “Vad?” och “Vem?”

Tar er nuvarande incitamentsmodell hänsyn till “Vart?”, “Vad?” och “Vem?”? Att bygga incitamentsmodellen baserat på alla steg i denna process lägger grunden till en modell som bidrar till effektivitet och lönsamhet.

2. Utvärdera och säkerställ att incitamenten inte är kontraproduktiva

Har ni identifierat alla kontraproduktiva incitament? Om ni lyckas att bygga en incitamentsmodell som tar hänsyn till de olika dimensionerna “Vart?”, “Vad?” och “Vem?”, så har ni börjat bygga en modell som stöttar er affär.

Här hittar du:

  • En presentation, där vi bland annat visar hur du bör tänka när du planerar inför en förbättrad incitamentsmodell.
  • En rapport, där vi bland annat presenterar en 10-stegsmodell som underlag för att bygga en fungerande incitamentsmodell.
  • Ett arbetsblad med olika typer av incitament, som du kan använda för att öka förståelsen av vad som attraherar, motiverar och behåller din personal.

Material att använda i ditt arbete

Relaterad läsning

Debatt: Säljare ska inte alltid ha provision

Läs vidare

Dan Ariely om vad som får oss att trivas på jobbet

Läs vidare

Relaterad läsning

Debatt: Säljare ska inte alltid ha provision

Läs vidare

Dan Ariely om vad som får oss att trivas på jobbet

Läs vidare
PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNjU4Njg5Mjk/dGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wJmF1dG9wbGF5PTEiIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzM4IiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIG1vemFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+