Logga in

Tools

unnamed (3)

Översikt SCA: Kultur

SalesExMod_kulturProSales Sales Capability Assessment (SCA) är ett forskningsbaserat verktyg för att kartlägga förbättringsområden i din försäljningsorganisation. En bedömning görs av din försäljningsorganisations förmåga utifrån dimensioner som vi i vår forskning identifierat som viktiga för försäljningseffektivitet. Nedan presenteras dimensionerna som är viktiga för kompetensområdet ”Kultur”.

Höj säljarnas status

Säljarna har ett mycket gott anseende i hela vårt företag.

Att skapa en försäljningskultur handlar bland annat om att höja säljarnas status. Se till att säljarna har ett mycket gott anseende i hela företaget, med hjälp av försäljningsorienterade attityder. Uppmärksamma även säljare som gör ett bra jobb, med hjälp av försäljningsorienterade hjältar och berättelser.

Läs mer om hur du höjer säljarnas status via följande länk.

Integrera säljfunktionen med övriga funktioner

Alla delar i vårt företag hjälper aktivt till med försäljningen.

Att skapa en försäljningskultur handlar bland annat om att integrera säljfunktionen med övriga funktioner. Se till att alla delar i företaget aktivt hjälper till med försäljningen, med hjälp av försäljningsorienterade normer och beteenden. Fira även försäljningsframgångar både ofta och gemensamt, med hjälp av försäljningsorienterade ritualer och ceremonier.

Läs mer om hur du integrerar säljfunktionen med övriga funktioner via följande länk.

Kommunicera försäljningsresultaten till alla i företaget

Våra försäljningsresultat kommuniceras regelbundet till alla i företaget.

En viktig framgångsfaktor för att skapa en försäljningskultur är att kommunicera försäljningen fortlöpande till alla i företaget. Detta skapar engagemang och en känsla av delaktighet, samtidigt som det skapar intresse för företagets utveckling.

Läs mer om hur du kommunicerar försäljningsresultaten till alla i företaget via följande länk.

Vill du titta på dina resultat och jämföra dem med andra nordiska försäljningsorganisationer? Klicka här.

PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNjU4Njg5Mjk/dGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wJmF1dG9wbGF5PTEiIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzM4IiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIG1vemFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+