Logga in

Tools

“ProSales trovärdighet ligger i kombinationen av strategisk höjd 

och praktisk erfarenhet. ProSales konsulter är kompetenta, resultatorienterade och 

enkla att ha att göra med.”

 Henrik Lindroth, Marketing Director på Folkspel

Översikt SCA: Individ

SalesExMod_individProSales Sales Capability Assessment (SCA) är ett forskningsbaserat verktyg för att kartlägga förbättringsområden i din försäljningsorganisation. En bedömning görs av din försäljningsorganisations förmåga utifrån dimensioner som vi i vår forskning identifierat som viktiga för försäljningseffektivitet. Nedan presenteras dimensionerna som är viktiga för kompetensområdet ”Individ”.

Kartlägg vilken kompetens och personlighet som krävs för att prestera bra i era försäljningsroller

Vi har kartlagt vilken kompetens och personlighet som krävs för att prestera bra i våra försäljningsroller.

Att bygga en fungerande rekryteringsmodell handlar bland annat om att profilera. Att få in rätt säljare med rätt kompetens och personlighet är a och o. Men vad som är ”rätt” varierar från säljroll till säljroll.

Läs mer om ”Profilera” via följande länk.

Planera tydligt för varje säljares långsiktiga kompetensutveckling

Vi har en tydlig plan för varje säljares långsiktiga kompetensutveckling.

Att bygga en fungerande utvecklingsmodell består bland annat av att planera tydligt för varje säljares långsiktiga kompetensutveckling. Givet svårigheterna med att rekrytera säljare är det viktigt att säkerställa att varje säljares individuella kompetens fortsätter att utvecklas. Men utan en tydlig plan för varje säljares långsiktiga kompetensutveckling är det svårt att se till att rätt aktiviteter planeras och att de verkligen genomförs.

Läs mer om ”Kompetensutveckling” via följande länk.

Utbilda säljarna i annat än säljträning

Hur många dagars produktutbildning får dina säljare per person och år?

Att bygga en fungerande utvecklingsmodell består bland annat av att utbilda säljarna i annat än säljträning. Den typiska lösningen för försäljningsorganisationer som inte fungerar är att investera antingen mindre eller större summor i säljträning. Men ProSales forskning visar att just säljträning inte är den faktor som bäst bidrar till försäljningsorganisationens effektivitet.

Läs mer om ”Produktutbildning” via följande länk.

Vill du titta på dina resultat och jämföra dem med andra nordiska försäljningsorganisationer? Klicka här.

PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vcGxheWVyLnZpbWVvLmNvbS92aWRlby8xNjU4Njg5Mjk/dGl0bGU9MCZieWxpbmU9MCZwb3J0cmFpdD0wJmF1dG9wbGF5PTEiIHdpZHRoPSI2MDAiIGhlaWdodD0iMzM4IiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgd2Via2l0YWxsb3dmdWxsc2NyZWVuIG1vemFsbG93ZnVsbHNjcmVlbiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+